De winst van de onderneming kwam in het vierde kwartaal uit op USD 180 miljoen. Dit zijn opgeschoonde cijfers. Het dividend wordt verlaagd naar CHF 0,60 per aandeel vergeleken met CHF 1 per aandeel een jaar eerder.

De combinatie van meer capaciteit en minder vraag, betekent weinig goeds voor de raffinagemarges. De voorzichtige vooruitzichten van Petroplus tonen wederom aan dat het Houden-advies van ABN Amro correct is.

Voor de sector energie hanteren de analisten een neutrale positie. Hun voorkeur gaat uit naar zeer defensieve en grote oliemaatschappijen. Exploratiebedrijven en raffinaderijen moeten worden gemeden.

De winst van de onderneming kwam in het vierde kwartaal uit op USD 180 miljoen. Dit zijn opgeschoonde cijfers. Het dividend wordt verlaagd naar CHF 0,60 per aandeel vergeleken met CHF 1 per aandeel een jaar eerder. De combinatie van meer capaciteit en minder vraag, betekent weinig goeds voor de raffinagemarges. De voorzichtige vooruitzichten van Petroplus tonen wederom aan dat het Houden-advies van ABN Amro correct is. Voor de sector energie hanteren de analisten een neutrale positie. Hun voorkeur gaat uit naar zeer defensieve en grote oliemaatschappijen. Exploratiebedrijven en raffinaderijen moeten worden gemeden.