EUROFER verwacht dat het BBP in de eurozone dit jaar zal krimpen met 1,90%, waarna er zich in 2010 een licht herstel zal doorzetten. Voor de eerste helft van dit jaar wordt een daling van de vraag naar staal met 10% verwacht.

Op jaarbasis zou de vraag met 7 tot 8% terugvallen. De autosector is zwaar getroffen en ook de bouw, stalen buizen en engineering hebben met een sterke vraaguitval te maken.

Voor het eerste kwartaal wordt een terugval van de staalconsumptie in de EU met 29% op jaarbasis verwacht, tijdens het tweede kwartaal zou er nog een daling met 23% zijn.

In het derde kwartaal zou de daling kleiner zijn, terwijl het vierde kwartaal goed kan zijn voor een beperkte groei. In 2009 als geheel zou de vraag met 15,20% dalen.

EUROFER verwacht dat het BBP in de eurozone dit jaar zal krimpen met 1,90%, waarna er zich in 2010 een licht herstel zal doorzetten. Voor de eerste helft van dit jaar wordt een daling van de vraag naar staal met 10% verwacht. Op jaarbasis zou de vraag met 7 tot 8% terugvallen. De autosector is zwaar getroffen en ook de bouw, stalen buizen en engineering hebben met een sterke vraaguitval te maken. Voor het eerste kwartaal wordt een terugval van de staalconsumptie in de EU met 29% op jaarbasis verwacht, tijdens het tweede kwartaal zou er nog een daling met 23% zijn. In het derde kwartaal zou de daling kleiner zijn, terwijl het vierde kwartaal goed kan zijn voor een beperkte groei. In 2009 als geheel zou de vraag met 15,20% dalen.