Bij de publicatie van de kwartaalcijfers gaf Solvay ook een outlook voor de rest van het boekjaar 2013 en die klonk niet echt denderend.

Op het moment ziet het bedrijf geen belangrijke verbetering in het macro-economische en bedrijfsklimaat ten opzichte van de voorafgaande maanden.

Zelfs als deze uitdagende context zich zou bestendigen tijdens de rest van het jaar, heeft Solvay het vertrouwen dat het de REBITDA voor het jaar 2013 kan verbeteren, zonder rekening te houden met de gevolgen van de uitzonderlijke prijsomstandigheden voor guar en de verkoop van CER koolstofkredieten (samen goed voor € 190 mln in 2012).

Bovendien blijft Solvay zich inzetten voor zijn doelstelling voor 2016, terwijl het zijn transformatie versnelt door waardecreërende initiatieven.

Bij de publicatie van de kwartaalcijfers gaf Solvay ook een outlook voor de rest van het boekjaar 2013 en die klonk niet echt denderend. Op het moment ziet het bedrijf geen belangrijke verbetering in het macro-economische en bedrijfsklimaat ten opzichte van de voorafgaande maanden. Zelfs als deze uitdagende context zich zou bestendigen tijdens de rest van het jaar, heeft Solvay het vertrouwen dat het de REBITDA voor het jaar 2013 kan verbeteren, zonder rekening te houden met de gevolgen van de uitzonderlijke prijsomstandigheden voor guar en de verkoop van CER koolstofkredieten (samen goed voor € 190 mln in 2012). Bovendien blijft Solvay zich inzetten voor zijn doelstelling voor 2016, terwijl het zijn transformatie versnelt door waardecreërende initiatieven.