Solvay is momenteel de sterkste stijger, maar ook Ageas ligt nog steeds goed op koers.

CEO Bart De Smet van Ageas gaf volgende toelichting op de vanmorgen bekendgemaakte cijfers:

"We zijn tevreden dat de trend die we de afgelopen vijf kwartalen zagen met goede en stabiele verzekeringsresultaten zich voortzette in het tweede kwartaal van dit jaar. Deze resultaten zijn goed gespreid over al onze bedrijfssegmenten en onderlijnen de kracht van onze verzekeringsportefeuille. Ondanks het lage renteklimaat was het resultaat Leven bevredigend. We zien ook significante verbeteringen in het operationeel resultaat van alle segmenten binnen Niet-Leven dankzij verbeteringen in onze combined ratio, vooral in het segment Woning. Die compenseren de evolutie in Auto welke onze blijvende aandacht vraagt.

Onze solvabiliteits- en liquiditeitspositie blijven sterk en naast de uitkering van het 2012 dividend van EUR 1,20 per aandeel in mei en de bijkomende uitkering van EUR 1,00 per aandeel die we voorleggen aan de Buitengewone Algemene Aandeelhoudersvergadering in september, vinden wij dat dit een goed tijdstip is om een nieuw aandeleninkooprogramma te lanceren. Tijdens de Ageas Investors Update 2013 op 18 september zullen wij nader toelichten waar wij ons bevinden ten opzichte van onze prioriteiten en financiële doelstellingen voor 2015 en zullen we een update geven over de allocatie van onze nettokaspositie."

Solvay is momenteel de sterkste stijger, maar ook Ageas ligt nog steeds goed op koers. CEO Bart De Smet van Ageas gaf volgende toelichting op de vanmorgen bekendgemaakte cijfers: "We zijn tevreden dat de trend die we de afgelopen vijf kwartalen zagen met goede en stabiele verzekeringsresultaten zich voortzette in het tweede kwartaal van dit jaar. Deze resultaten zijn goed gespreid over al onze bedrijfssegmenten en onderlijnen de kracht van onze verzekeringsportefeuille. Ondanks het lage renteklimaat was het resultaat Leven bevredigend. We zien ook significante verbeteringen in het operationeel resultaat van alle segmenten binnen Niet-Leven dankzij verbeteringen in onze combined ratio, vooral in het segment Woning. Die compenseren de evolutie in Auto welke onze blijvende aandacht vraagt. Onze solvabiliteits- en liquiditeitspositie blijven sterk en naast de uitkering van het 2012 dividend van EUR 1,20 per aandeel in mei en de bijkomende uitkering van EUR 1,00 per aandeel die we voorleggen aan de Buitengewone Algemene Aandeelhoudersvergadering in september, vinden wij dat dit een goed tijdstip is om een nieuw aandeleninkooprogramma te lanceren. Tijdens de Ageas Investors Update 2013 op 18 september zullen wij nader toelichten waar wij ons bevinden ten opzichte van onze prioriteiten en financiële doelstellingen voor 2015 en zullen we een update geven over de allocatie van onze nettokaspositie."