Het investeringsprogramma werd ook gebruikt om de lay-out van de fabriek innovatiever, veiliger, moderner en efficiënter te maken door de MCA- en VCM-eenheden in een geïntegreerd geheel onder te brengen, wat zorgt voor een lagere investering, een meer energie-efficiënte productie en een productiviteitstijging op de site.

De fabriek te Santo André beschikt nu over een jaarlijkse VCM- en pvccapaciteit van 300.000 ton met installaties van wereldniveau en van topkwaliteit.

Pvc wordt gebruikt in de bouwsector, zowel voor de binnen- als buitenafwerking, bij bekledingen en isolatie in de energiesector, in de auto-industrie en in de telecommunicatie, voor speciale kabels, elektrotechnische uitrustingsgoederen, vloeistoftransportsystemen bij lage tot middelmatige druk en verpakkingen.

De investering behelst ook een nieuwe productie-eenheid voor chloor en natronloog met membraantechnologie, die de oude installatie op basis van kwik vervangt.

Dit zorgt voor een vermindering van het stroomverbruik met 30%. De nieuwe eenheid verhoogt de jaarlijkse productiecapaciteit voor natronloog tot 170.000 ton.

Het investeringsprogramma werd ook gebruikt om de lay-out van de fabriek innovatiever, veiliger, moderner en efficiënter te maken door de MCA- en VCM-eenheden in een geïntegreerd geheel onder te brengen, wat zorgt voor een lagere investering, een meer energie-efficiënte productie en een productiviteitstijging op de site. De fabriek te Santo André beschikt nu over een jaarlijkse VCM- en pvccapaciteit van 300.000 ton met installaties van wereldniveau en van topkwaliteit. Pvc wordt gebruikt in de bouwsector, zowel voor de binnen- als buitenafwerking, bij bekledingen en isolatie in de energiesector, in de auto-industrie en in de telecommunicatie, voor speciale kabels, elektrotechnische uitrustingsgoederen, vloeistoftransportsystemen bij lage tot middelmatige druk en verpakkingen. De investering behelst ook een nieuwe productie-eenheid voor chloor en natronloog met membraantechnologie, die de oude installatie op basis van kwik vervangt. Dit zorgt voor een vermindering van het stroomverbruik met 30%. De nieuwe eenheid verhoogt de jaarlijkse productiecapaciteit voor natronloog tot 170.000 ton.