Deze omvat een eerste betaling in contanten van EUR 4,5 miljard en bijkomende betalingen tot EUR 300 miljoen als een aantal mijlpalen worden bereikt tussen 2011 en 2013.

Ze omvat ook de overname van bepaalde verplichtingen, die Solvay vandaag waardeert op EUR 400 miljoen. Deze beslissing is het resultaat van de grondige analyse en evaluatie van de verschillende strategische opties voor de Farmaceutische Sector.

De transactie voorziet ook in de transfer van alle werknemers van de farmaceutische activiteiten met behoud van hun huidige arbeidsvoorwaarden, alsook de gebruikelijke voorzieningen die de toekomstige blootstelling van Solvay voor zijn vroegere farmaceutische activiteiten beperken.

Naar verwachting wordt de transactie afgesloten in het eerste kwartaal 2010, onder voorbehoud van de goedkeuring door de relevante concurrentieautoriteiten.

Solvay zal de impact van deze transactie op zijn resultaten communiceren wanneer afgesloten.

Na afsluiting van de transactie zal Solvay de inkomsten herinvesteren in organische en aanzienlijke externe groei, met het oog op waardecreatie op lange termijn.

Dit zal gebeuren door te investeren in activiteiten met een hoge toegevoegde waarde en in strategische projecten in chemie en kunststoffen, door het voortzetten van de geografische expansie in regio's met groeipotentieel en door de ontwikkeling van activiteiten en nieuwe producten met een kleine energetische voetafdruk die het cyclische karakter van Solvays activiteiten op significante wijze verminderen. Studies over de herinvesteringen zijn al lopend.

Deze omvat een eerste betaling in contanten van EUR 4,5 miljard en bijkomende betalingen tot EUR 300 miljoen als een aantal mijlpalen worden bereikt tussen 2011 en 2013. Ze omvat ook de overname van bepaalde verplichtingen, die Solvay vandaag waardeert op EUR 400 miljoen. Deze beslissing is het resultaat van de grondige analyse en evaluatie van de verschillende strategische opties voor de Farmaceutische Sector. De transactie voorziet ook in de transfer van alle werknemers van de farmaceutische activiteiten met behoud van hun huidige arbeidsvoorwaarden, alsook de gebruikelijke voorzieningen die de toekomstige blootstelling van Solvay voor zijn vroegere farmaceutische activiteiten beperken. Naar verwachting wordt de transactie afgesloten in het eerste kwartaal 2010, onder voorbehoud van de goedkeuring door de relevante concurrentieautoriteiten. Solvay zal de impact van deze transactie op zijn resultaten communiceren wanneer afgesloten. Na afsluiting van de transactie zal Solvay de inkomsten herinvesteren in organische en aanzienlijke externe groei, met het oog op waardecreatie op lange termijn. Dit zal gebeuren door te investeren in activiteiten met een hoge toegevoegde waarde en in strategische projecten in chemie en kunststoffen, door het voortzetten van de geografische expansie in regio's met groeipotentieel en door de ontwikkeling van activiteiten en nieuwe producten met een kleine energetische voetafdruk die het cyclische karakter van Solvays activiteiten op significante wijze verminderen. Studies over de herinvesteringen zijn al lopend.