Voor deze technologie wordt in de kathode een eigen en goedkope vloeibare katalysator gebruikt, in plaats van de duurdere katalysatoren met edelmetalen zoals platina die men vindt in de kathodes van traditionele brandstofcellen.

Solvay en ACAL Energy bereiden voorts de installatie voor van het eerste brandstofcelsysteem ter wereld dat werkt met FlowCath®, op de industriële site van Solvay Interox in Warrington in Cheshire (VK).

Dit wordt een belangrijke stap voorwaarts in het streven om deze innovatieve technologie te commercialiseren. Het gaat hier om een investering van 1,9 miljoen GBP, die ook door de Technology Strategy Board wordt gesubsidieerd.

Dit systeem zal functioneren vanaf de tweede helft van 2010 en uit drie demonstratiebrandstofcellenstacks met een elektrisch vermogen van 5 kilowatt per eenheid bestaan.

Eén van deze stacks wordt uitgerust met membraanelektrodestellen waarin innoverende speciale polymeren van Solvay worden gebruikt. De stellen worden door SolviCore, een Europese leider in dit specialisme en een 50-50 joint venture van Solvay en Umicore, gemaakt.

Voor deze technologie wordt in de kathode een eigen en goedkope vloeibare katalysator gebruikt, in plaats van de duurdere katalysatoren met edelmetalen zoals platina die men vindt in de kathodes van traditionele brandstofcellen. Solvay en ACAL Energy bereiden voorts de installatie voor van het eerste brandstofcelsysteem ter wereld dat werkt met FlowCath®, op de industriële site van Solvay Interox in Warrington in Cheshire (VK). Dit wordt een belangrijke stap voorwaarts in het streven om deze innovatieve technologie te commercialiseren. Het gaat hier om een investering van 1,9 miljoen GBP, die ook door de Technology Strategy Board wordt gesubsidieerd. Dit systeem zal functioneren vanaf de tweede helft van 2010 en uit drie demonstratiebrandstofcellenstacks met een elektrisch vermogen van 5 kilowatt per eenheid bestaan. Eén van deze stacks wordt uitgerust met membraanelektrodestellen waarin innoverende speciale polymeren van Solvay worden gebruikt. De stellen worden door SolviCore, een Europese leider in dit specialisme en een 50-50 joint venture van Solvay en Umicore, gemaakt.