De onderneming is onderdeel van Solvay Biomass Energy, een recent opgerichte joint venture tussen Solvay en het Amerikaanse bedrijf New Biomass Energy (NBE).

Getorreficeerde biomassa, waarvan de behandeling en verbranding lijken op die van steenkool, wordt geproduceerd via torrefactie, een proces dat de chemische eigenschappen van afvalhout en biomassa wijzigt.

Getorreficeerde biomassa kan onmiddellijk en op praktische wijze kool vervangen, waardoor energiecentrales schone energie kunnen opwekken.

De onderneming is onderdeel van Solvay Biomass Energy, een recent opgerichte joint venture tussen Solvay en het Amerikaanse bedrijf New Biomass Energy (NBE). Getorreficeerde biomassa, waarvan de behandeling en verbranding lijken op die van steenkool, wordt geproduceerd via torrefactie, een proces dat de chemische eigenschappen van afvalhout en biomassa wijzigt. Getorreficeerde biomassa kan onmiddellijk en op praktische wijze kool vervangen, waardoor energiecentrales schone energie kunnen opwekken.