Deze fabriek kan ook brandstoftanks produceren voor plaatselijke auto-assemblagebedrijven zoals GAZ, AvtoVAZ en Nissan.

De indienstneming van de nieuwe fabriek in Stavrovo is een nieuwe stap in de geografische expansie van Inergy Automotive Systems naar automobielmarkten met sterke groeimogelijkheden.

De Russische autoproducenten zijn bezig hun stalen brandstoftanks te vervangen door zeer goed presterende plastic tanks.

Rusland is in de eerste helft van 2008 Duitsland voorbijgestoken als grootste automarkt van Europa. Sindsdien heeft het dit Europees leiderschap verloren als gevolg van de economische crisis.

Hoewel getroffen door de wereldcrisis, zal de Russische automobielindustrie zich volgens een aantal analisten herstellen en tegen het jaar 2012 de op twee na grootste ter wereld worden, na de Verenigde Staten en China.

Inergy breidt zijn activiteit in Rusland uit om tegemoet te komen aan de groeiende vraag vanwege de zich snel ontwikkelende auto-industrie van het land. In de voorbije jaren breidde het zijn activiteit al oostwaarts uit, door fabrieken te bouwen in de nieuwe lidstaten van de Europese Unie. Zo heeft het fabrieken in het Poolse Lublin, in Piteti, Roemenië en in Bratislava in Slowakije.

Deze fabriek kan ook brandstoftanks produceren voor plaatselijke auto-assemblagebedrijven zoals GAZ, AvtoVAZ en Nissan. De indienstneming van de nieuwe fabriek in Stavrovo is een nieuwe stap in de geografische expansie van Inergy Automotive Systems naar automobielmarkten met sterke groeimogelijkheden. De Russische autoproducenten zijn bezig hun stalen brandstoftanks te vervangen door zeer goed presterende plastic tanks. Rusland is in de eerste helft van 2008 Duitsland voorbijgestoken als grootste automarkt van Europa. Sindsdien heeft het dit Europees leiderschap verloren als gevolg van de economische crisis. Hoewel getroffen door de wereldcrisis, zal de Russische automobielindustrie zich volgens een aantal analisten herstellen en tegen het jaar 2012 de op twee na grootste ter wereld worden, na de Verenigde Staten en China. Inergy breidt zijn activiteit in Rusland uit om tegemoet te komen aan de groeiende vraag vanwege de zich snel ontwikkelende auto-industrie van het land. In de voorbije jaren breidde het zijn activiteit al oostwaarts uit, door fabrieken te bouwen in de nieuwe lidstaten van de Europese Unie. Zo heeft het fabrieken in het Poolse Lublin, in Piteti, Roemenië en in Bratislava in Slowakije.