*Hogere verkoopsvolumes (+4%) wijzen op zeer sterke activiteiten wereldwijd

*Hogere verkoopprijzen (+11%) compenseren de stijgende energiekosten

*Operationele marge - REBITDA op omzet - stabiel met 18%

*Nettoresultaat, 111 miljoen EUR, is sterk gegroeid in vergelijking met vorig jaar

*Lancering van het vriendschappelijke publiek overnamebod op Rhodia op 15 juni 2011

Het 2e kwartaal van 2011 verliep voor Solvay uitstekend met een vraag die een volumegroei van 4% genereerde terwijl we 11% hogere verkoopprijzen realiseerden tegenover dezelfde periode van vorig jaar.

Dit leidde samen tot een REBITDA en REBIT uit voortgezette activiteiten die respectievelijk met 12% en 27% stegen. De activiteiten blijven in lijn met de verwachtingen.

Solvay is waakzaam voor de macro-economische ontwikkelingen en de evolutie van de energie- en ethyleenkosten.

In de context van het huidige bedrijfsklimaat en op basis van zijn strategie van duurzame en winstgevende groei verwacht Solvay zijn operationeel resultaat in 2011 te verbeteren, zowel in de Chemie als in de Kunststoffen.

*Hogere verkoopsvolumes (+4%) wijzen op zeer sterke activiteiten wereldwijd *Hogere verkoopprijzen (+11%) compenseren de stijgende energiekosten *Operationele marge - REBITDA op omzet - stabiel met 18% *Nettoresultaat, 111 miljoen EUR, is sterk gegroeid in vergelijking met vorig jaar *Lancering van het vriendschappelijke publiek overnamebod op Rhodia op 15 juni 2011 Het 2e kwartaal van 2011 verliep voor Solvay uitstekend met een vraag die een volumegroei van 4% genereerde terwijl we 11% hogere verkoopprijzen realiseerden tegenover dezelfde periode van vorig jaar. Dit leidde samen tot een REBITDA en REBIT uit voortgezette activiteiten die respectievelijk met 12% en 27% stegen. De activiteiten blijven in lijn met de verwachtingen. Solvay is waakzaam voor de macro-economische ontwikkelingen en de evolutie van de energie- en ethyleenkosten. In de context van het huidige bedrijfsklimaat en op basis van zijn strategie van duurzame en winstgevende groei verwacht Solvay zijn operationeel resultaat in 2011 te verbeteren, zowel in de Chemie als in de Kunststoffen.