Vincent De Cuyper, hoofd van de chemie-afdeling van het bedrijf, sluit een joint venture met Dow Chemical niet uit. De samenwerking zou gebeuren op het gebied van polyurethanen.

Het geld in de pot zal echter weloverwogen uitgegeven worden. Mark Van der Geest van ABN Amro is van mening dat met een ideale overname een bedrag van ongeveer 5 miljard euro zou gemoeid zijn.

Zoals andere analisten is hij van mening dat Umicore een geschikte derde poot voor Solvay zou vormen. De Cuyper weet dat van hem actie wordt verwacht, dus heeft hij een uitgebreid team op de zaak gezet.

Bloomberg wijst er op dat Solvay op de Brusselse beurs dit jaar niet veel heeft laten zien. De koers was tot en met vrijdag met 2,60% gestegen, terwijl branchegenoot Arkema een stijging met 52% te zien gaf. Er zal dus inderdaad iets moeten gebeuren bij Solvay.

Vincent De Cuyper, hoofd van de chemie-afdeling van het bedrijf, sluit een joint venture met Dow Chemical niet uit. De samenwerking zou gebeuren op het gebied van polyurethanen. Het geld in de pot zal echter weloverwogen uitgegeven worden. Mark Van der Geest van ABN Amro is van mening dat met een ideale overname een bedrag van ongeveer 5 miljard euro zou gemoeid zijn. Zoals andere analisten is hij van mening dat Umicore een geschikte derde poot voor Solvay zou vormen. De Cuyper weet dat van hem actie wordt verwacht, dus heeft hij een uitgebreid team op de zaak gezet. Bloomberg wijst er op dat Solvay op de Brusselse beurs dit jaar niet veel heeft laten zien. De koers was tot en met vrijdag met 2,60% gestegen, terwijl branchegenoot Arkema een stijging met 52% te zien gaf. Er zal dus inderdaad iets moeten gebeuren bij Solvay.