De economische groei is volgens professor Stefan Duchateau in de eurozone zeker niet sterk genoeg om de inflatie aan te wakkeren, integendeel zelfs. De verwachte inflatie in de EMU-zone neigt meer naar de deflatoire zone en dat is iets wat de Europese Centrale Bank met lede ogen ziet gebeuren.

Belangrijk hierbij is ook na te gaan of de Amerikaanse aandelenmarkt geen tekenen van overwaardering vertoont. De minste ommekeer in de rentetrend zou dan van aard kunnen zijn om tot versnelde winstname uit te lokken. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De economische groei is volgens professor Stefan Duchateau in de eurozone zeker niet sterk genoeg om de inflatie aan te wakkeren, integendeel zelfs. De verwachte inflatie in de EMU-zone neigt meer naar de deflatoire zone en dat is iets wat de Europese Centrale Bank met lede ogen ziet gebeuren. Belangrijk hierbij is ook na te gaan of de Amerikaanse aandelenmarkt geen tekenen van overwaardering vertoont. De minste ommekeer in de rentetrend zou dan van aard kunnen zijn om tot versnelde winstname uit te lokken. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.