De afgesproken ondernemingswaarde voor het belang bedraagt ongeveer 160 miljoen EUR en bij de afronding van de transactie zullen aan de prijs de gebruikelijk aanpassingen worden gemaakt.

Solvay verwacht dat deze acquisitie begin 2010 kan worden afgesloten na de vervulling van alle nodige stappen en de relevante notificaties, met in het bijzonder aan de concurrentieautoriteit in Rusland (FAS).

De natriumcarbonaatfabriek in Berezniki is met een capaciteit van 500.000 ton per jaar een van de drie belangrijkste sodaproducenten in Rusland. De fabriek kan alleen lichte soda maken, maar zal tegen het einde van het jaar, wanneer de constructie van de installatie voor de omvorming van licht tot zwaar natriumcarbonaat is afgerond, ook zware soda kunnen maken.

De fabriek telt een 2.200 werknemers en is gevestigd nabij de stad Berezniki in het Oeral-gebergte, een 200 kilometer ten noorden van de stad Perm.

De afgesproken ondernemingswaarde voor het belang bedraagt ongeveer 160 miljoen EUR en bij de afronding van de transactie zullen aan de prijs de gebruikelijk aanpassingen worden gemaakt. Solvay verwacht dat deze acquisitie begin 2010 kan worden afgesloten na de vervulling van alle nodige stappen en de relevante notificaties, met in het bijzonder aan de concurrentieautoriteit in Rusland (FAS). De natriumcarbonaatfabriek in Berezniki is met een capaciteit van 500.000 ton per jaar een van de drie belangrijkste sodaproducenten in Rusland. De fabriek kan alleen lichte soda maken, maar zal tegen het einde van het jaar, wanneer de constructie van de installatie voor de omvorming van licht tot zwaar natriumcarbonaat is afgerond, ook zware soda kunnen maken. De fabriek telt een 2.200 werknemers en is gevestigd nabij de stad Berezniki in het Oeral-gebergte, een 200 kilometer ten noorden van de stad Perm.