De Europese Centrale Bank heeft met haar renteverlaging van vorige week eigenlijk niemand echt kunnen imponeren. De maatregel was getelefoneerd, zodat de reacties op de financiële markten beperkt bleven. Uiteindelijk werd zelfs de koers van de euro nauwelijks in haar vaart geremd.

Maar verschillende analisten adviseren toch om voorzichtig te zijn met de euro, het hausse-potentieel voor de munt lijkt hoe dan ook beperkt. Mario Draghi van de ECB heeft in niet mis te verstane bewoordingen gewaarschuwd dat verder ingrijpen wat de rente betreft niet bij voorbaat uit te sluiten zijn.

De Europese Centrale Bank heeft met haar renteverlaging van vorige week eigenlijk niemand echt kunnen imponeren. De maatregel was getelefoneerd, zodat de reacties op de financiële markten beperkt bleven. Uiteindelijk werd zelfs de koers van de euro nauwelijks in haar vaart geremd. Maar verschillende analisten adviseren toch om voorzichtig te zijn met de euro, het hausse-potentieel voor de munt lijkt hoe dan ook beperkt. Mario Draghi van de ECB heeft in niet mis te verstane bewoordingen gewaarschuwd dat verder ingrijpen wat de rente betreft niet bij voorbaat uit te sluiten zijn.