De participatie van Solvay in Vinythai heeft onlangs de drempel van 50% van de aandelen van de Thaise dochteronderneming overschreden.

De prijs van het bod bedraagt 6,15 Baht per aandeel en het bod loopt van 16 december 2009 tot 21 januari 2010. Solvay is niet van plan de prijs te verhogen of de termijn van het bod te verlengen.

Door het bod zal Solvay de ontwikkeling van de activiteiten van Vinythai kunnen ondersteunen, met inbegrip van het Epicerol®-project dat onlangs naar Vinythai is getransfereerd.

Epicerol® is een innoverend en milieuvriendelijk procedé voor de productie van epichloorhydrine, dat door 38 patentaanvragen is beschermd, waarvan sommige al in verschillende delen van de wereld zijn toegekend.

Het procedé is gebaseerd op de verwerking van natuurlijke glycerine, die men als nevenproduct overhoudt bij de productie van biobrandstoffen.

Epichloorhydrine is een essentiële grondstof voor de productie van epoxyharsen, die steeds vaker worden gebruikt in allerlei toepassingen, zoals in deklagen tegen corrosie en in de elektronische, auto- en vliegtuigindustrie. Ook voor de productie van de wieken van windturbines neemt de vraag naar epichloorhydrine sterk toe.

De participatie van Solvay in Vinythai heeft onlangs de drempel van 50% van de aandelen van de Thaise dochteronderneming overschreden. De prijs van het bod bedraagt 6,15 Baht per aandeel en het bod loopt van 16 december 2009 tot 21 januari 2010. Solvay is niet van plan de prijs te verhogen of de termijn van het bod te verlengen. Door het bod zal Solvay de ontwikkeling van de activiteiten van Vinythai kunnen ondersteunen, met inbegrip van het Epicerol®-project dat onlangs naar Vinythai is getransfereerd. Epicerol® is een innoverend en milieuvriendelijk procedé voor de productie van epichloorhydrine, dat door 38 patentaanvragen is beschermd, waarvan sommige al in verschillende delen van de wereld zijn toegekend. Het procedé is gebaseerd op de verwerking van natuurlijke glycerine, die men als nevenproduct overhoudt bij de productie van biobrandstoffen. Epichloorhydrine is een essentiële grondstof voor de productie van epoxyharsen, die steeds vaker worden gebruikt in allerlei toepassingen, zoals in deklagen tegen corrosie en in de elektronische, auto- en vliegtuigindustrie. Ook voor de productie van de wieken van windturbines neemt de vraag naar epichloorhydrine sterk toe.