Dat is een pluspunt in vergelijking met de vorige versie TriCor. Het nieuwe medicijn kan op jaarbasis een omzet van 1 à 2 miljard dollar genereren. Het patent komt op tijd, want het patent op TriCor vervalt in 2011.

Voor beide geneesmiddelen worden commissies afgestaan aan samenwerkingspartner Solvay. De goedkeuring werd algemeen verwacht, zodat Fortis neutraal blijft voor Solvay.

Toch steeg de koers van Solvay met ruim 2% en daarmee was het aandeel samen met Omega Pharma en AB-InBev de sterkste stijger binnen de BEL 20. De index zelf verloor 0,56%.

In de financiële sector waren er fikse verliezen bij Dexia en KBC, onder andere vanwege de Madoff-affaire. Delhaize, maar vooral Nyrstar en Agfa-Gevaert gingen zwaar onderuit.

Dat is een pluspunt in vergelijking met de vorige versie TriCor. Het nieuwe medicijn kan op jaarbasis een omzet van 1 à 2 miljard dollar genereren. Het patent komt op tijd, want het patent op TriCor vervalt in 2011.Voor beide geneesmiddelen worden commissies afgestaan aan samenwerkingspartner Solvay. De goedkeuring werd algemeen verwacht, zodat Fortis neutraal blijft voor Solvay. Toch steeg de koers van Solvay met ruim 2% en daarmee was het aandeel samen met Omega Pharma en AB-InBev de sterkste stijger binnen de BEL 20. De index zelf verloor 0,56%.In de financiële sector waren er fikse verliezen bij Dexia en KBC, onder andere vanwege de Madoff-affaire. Delhaize, maar vooral Nyrstar en Agfa-Gevaert gingen zwaar onderuit.