Deze transactie volgt op Solvay's classificatie van Solvay Indupa onder "Activa aangehouden voor verkoop" in het vierde kwartaal van 2012.

"De desinvestering maakt deel uit van het strategische portefeuillebeheer van Solvay. Het zal de conjunctuurgevoeligheid en energie-intensiteit van de Groep verminderen, waardoor Solvay een hogere groei, hogere opbrengsten en een lagere kapitaalintensiteit zal bereiken," zegt Jacques van Rijckevorsel, lid van het directiecomité van Solvay.

"Als deel van Braskem, zal Solvay Indupa voordeel kunnen halen uit een gemakkelijke toegang tot grondstoffen en energie, waardoor het zijn positie zal versterken in een competitieve en groeiende markt. Het zal Solvay Indupa in staat stellen om zijn activiteiten in Latijns Amerika op een duurzame manier te ontwikkelen ten goede van zowel zijn klanten als zijn werknemers."

Deze transactie volgt op Solvay's classificatie van Solvay Indupa onder "Activa aangehouden voor verkoop" in het vierde kwartaal van 2012. "De desinvestering maakt deel uit van het strategische portefeuillebeheer van Solvay. Het zal de conjunctuurgevoeligheid en energie-intensiteit van de Groep verminderen, waardoor Solvay een hogere groei, hogere opbrengsten en een lagere kapitaalintensiteit zal bereiken," zegt Jacques van Rijckevorsel, lid van het directiecomité van Solvay. "Als deel van Braskem, zal Solvay Indupa voordeel kunnen halen uit een gemakkelijke toegang tot grondstoffen en energie, waardoor het zijn positie zal versterken in een competitieve en groeiende markt. Het zal Solvay Indupa in staat stellen om zijn activiteiten in Latijns Amerika op een duurzame manier te ontwikkelen ten goede van zowel zijn klanten als zijn werknemers."