Solvay zal zijn netwerk van experts in technologie en markten ter beschikking stellen van het fonds en van de geselecteerde projecten.

De industriële biotechnologie bevindt zich op het snijpunt van chemie en landbouw. Deze sector is in volle opkomst, heeft tal van innovatieve mogelijkheden en biedt een alternatief voor de petrochemie.

Het Sofinnova Green Seed Fund heeft voorts Siclaé, Sofiproteol, Unigrains en CDC Entreprises als partners.

"Deze investering past in onze open innovatie die trends opspoort, baanbrekende technologieën selecteert en groeikansen voor de Groep aangrijpt. De sector van de industriële biotechnologie is van cruciaal belang voor een onderneming zoals Solvay die het aandeel van hernieuwbare grondstoffen in haar productengamma aanzienlijk wil verhogen. Met de financiering van het Sofinnova Green Seed Fund, hopen wij ook bij te dragen tot een ecosysteem dat gunstig is voor de innovatie door KMO's in Europa", zegt Louis Neltner, Directeur Onderzoek en Innovatie van Solvay.

Solvay zal zijn netwerk van experts in technologie en markten ter beschikking stellen van het fonds en van de geselecteerde projecten. De industriële biotechnologie bevindt zich op het snijpunt van chemie en landbouw. Deze sector is in volle opkomst, heeft tal van innovatieve mogelijkheden en biedt een alternatief voor de petrochemie. Het Sofinnova Green Seed Fund heeft voorts Siclaé, Sofiproteol, Unigrains en CDC Entreprises als partners. "Deze investering past in onze open innovatie die trends opspoort, baanbrekende technologieën selecteert en groeikansen voor de Groep aangrijpt. De sector van de industriële biotechnologie is van cruciaal belang voor een onderneming zoals Solvay die het aandeel van hernieuwbare grondstoffen in haar productengamma aanzienlijk wil verhogen. Met de financiering van het Sofinnova Green Seed Fund, hopen wij ook bij te dragen tot een ecosysteem dat gunstig is voor de innovatie door KMO's in Europa", zegt Louis Neltner, Directeur Onderzoek en Innovatie van Solvay.