Solvay investeert 10 miljoen EUR in de capaciteitsuitbreiding, die volgens de planning in productie wordt genomen in de eerste helft van 2012.

De vraag naar PC fluorelastomeren in de auto-industrie groeit snel omdat deze polymeren met een goede weerstand tegen zeer hoge temperaturen en agressieve chemische producten zeer goed geschikt zijn voor gebruik in toepassingen met een lagere uitstoot of met alternatieve brandstoffen, zoals biodiesel die meer belastend is voor de apparatuur dan de gewone diesel.

Met hun lage permeabiliteit die de brandstofverliezen sterk vermindert worden ze ook gebruikt voor alternatieve brandstoffen met methanol of ethanol of in spiraalveerloze asafdichtingen die minder weerstand hebben en dus een hogere energie-efficiëntie of in slangenpompen voor de turbo-installatie die onder hoge temperaturen kunnen functioneren.

PC fluorelastomeren worden voor hun grote soepelheid en uitstekende mechanische eigenschappen ook gebruikt voor veeleisende toepassingen in de lucht- en ruimtevaart en in de aardolie- en aardgasontginning, waar deze polymeren moeten weerstaan aan chemisch agressieve en zeer hete omstandigheden.

Solvay investeert 10 miljoen EUR in de capaciteitsuitbreiding, die volgens de planning in productie wordt genomen in de eerste helft van 2012. De vraag naar PC fluorelastomeren in de auto-industrie groeit snel omdat deze polymeren met een goede weerstand tegen zeer hoge temperaturen en agressieve chemische producten zeer goed geschikt zijn voor gebruik in toepassingen met een lagere uitstoot of met alternatieve brandstoffen, zoals biodiesel die meer belastend is voor de apparatuur dan de gewone diesel. Met hun lage permeabiliteit die de brandstofverliezen sterk vermindert worden ze ook gebruikt voor alternatieve brandstoffen met methanol of ethanol of in spiraalveerloze asafdichtingen die minder weerstand hebben en dus een hogere energie-efficiëntie of in slangenpompen voor de turbo-installatie die onder hoge temperaturen kunnen functioneren. PC fluorelastomeren worden voor hun grote soepelheid en uitstekende mechanische eigenschappen ook gebruikt voor veeleisende toepassingen in de lucht- en ruimtevaart en in de aardolie- en aardgasontginning, waar deze polymeren moeten weerstaan aan chemisch agressieve en zeer hete omstandigheden.