Deze investering volgt op een vergelijkbare uitbreiding vorig jaar in de Verenigde Staten en de opstart van onze nieuwe fabriek in China in 2010. Met deze drie investeringen was in het totaal 74 miljoen EUR gemoeid.

"Wereldwijd bedraagt onze productiecapaciteit van hoogdispergeerbare silica nu meer dan 400.000 ton," zei Tom Benner, Algemeen Directeur van Solvay's Silica Global Business Unit. "De vraag naar deze zeer dispergeerbare silica wordt aangewakkerd door de groeiende behoefte aan veiligere en zuinigere autobanden, naar aanleiding van de nieuwe Europese regelgeving voor de etikettering van banden," vulde hij aan. "Wij zijn nu bij machte overal ter wereld aan de vraag van onze klanten tegemoet te komen, nu deze wetgeving per 1 november van kracht is geworden."

Solvay's toonaangevende gamma Zeosil® en Zeosil® Premium hoogdispergeerbare silica wordt in de hele wereld gebruikt door de belangrijkste bandenproducenten voor de productie van zuinige banden, omdat het de rolweerstand tot 30% kan verkleinen, met een brandstofverbruikdaling tot 7% en een betere aandrijving als gevolg.

Deze investering volgt op een vergelijkbare uitbreiding vorig jaar in de Verenigde Staten en de opstart van onze nieuwe fabriek in China in 2010. Met deze drie investeringen was in het totaal 74 miljoen EUR gemoeid. "Wereldwijd bedraagt onze productiecapaciteit van hoogdispergeerbare silica nu meer dan 400.000 ton," zei Tom Benner, Algemeen Directeur van Solvay's Silica Global Business Unit. "De vraag naar deze zeer dispergeerbare silica wordt aangewakkerd door de groeiende behoefte aan veiligere en zuinigere autobanden, naar aanleiding van de nieuwe Europese regelgeving voor de etikettering van banden," vulde hij aan. "Wij zijn nu bij machte overal ter wereld aan de vraag van onze klanten tegemoet te komen, nu deze wetgeving per 1 november van kracht is geworden." Solvay's toonaangevende gamma Zeosil® en Zeosil® Premium hoogdispergeerbare silica wordt in de hele wereld gebruikt door de belangrijkste bandenproducenten voor de productie van zuinige banden, omdat het de rolweerstand tot 30% kan verkleinen, met een brandstofverbruikdaling tot 7% en een betere aandrijving als gevolg.