Een belangrijk feit is volgens Van Herck dat de koers de top van 2011 op 112,90 euro opwaarts overschreden heeft. Hierdoor komt de vorige (historische) koerstop van 124,20 euro (begin 2007) opnieuw in het vizier.

Of de koers van Solvay hierboven kan uitstijgen, zal afhangen van het op dat moment geldende beursklimaat en de verwachtingen voor de wereldeconomie (chemische bedrijven worden nog steeds verhandeld op basis van de internationale conjunctuurverwachtingen)".

Op de daggrafiek ziet Van Herck hoe de koers steun vond op de horizontale steun van 99 euro. Hij houdt er wel rekening

mee dat de koers nog eens onder dit niveau kan duiken.

Maar de oververkochte toestand van de RSI-indicator wijst op een uitbodemingspatroon. Een koersstijging boven de weerstand van 107,70 euro bevestigt de trendommekeer.

Een belangrijk feit is volgens Van Herck dat de koers de top van 2011 op 112,90 euro opwaarts overschreden heeft. Hierdoor komt de vorige (historische) koerstop van 124,20 euro (begin 2007) opnieuw in het vizier. Of de koers van Solvay hierboven kan uitstijgen, zal afhangen van het op dat moment geldende beursklimaat en de verwachtingen voor de wereldeconomie (chemische bedrijven worden nog steeds verhandeld op basis van de internationale conjunctuurverwachtingen)". Op de daggrafiek ziet Van Herck hoe de koers steun vond op de horizontale steun van 99 euro. Hij houdt er wel rekening mee dat de koers nog eens onder dit niveau kan duiken. Maar de oververkochte toestand van de RSI-indicator wijst op een uitbodemingspatroon. Een koersstijging boven de weerstand van 107,70 euro bevestigt de trendommekeer.