De Franse CAC 40 was de afgelopen week volgens ABN Amro een van de sterkst dalende aandelenindices in Europa. Dat mag ook nog wel opvallend worden genoemd omdat er uit Frankrijk positief nieuws kwam van het overnamefront.

Na verschillende biedingsrondes heeft Alstom het bod van General Electric op de energie-activiteiten van het Franse bedrijf geaccepteerd. Bovendien heeft ook de Franse overheid er zijn goedkeuring aan gehecht.

Daardoor lijkt er een einde te zijn gekomen aan het touwtrekken rond Alsom. De regering in Parijs was bevreemd dat in geval van een vreemde overname te veel banen zouden geschrapt worden bij het bedrijf.

De Franse CAC 40 was de afgelopen week volgens ABN Amro een van de sterkst dalende aandelenindices in Europa. Dat mag ook nog wel opvallend worden genoemd omdat er uit Frankrijk positief nieuws kwam van het overnamefront. Na verschillende biedingsrondes heeft Alstom het bod van General Electric op de energie-activiteiten van het Franse bedrijf geaccepteerd. Bovendien heeft ook de Franse overheid er zijn goedkeuring aan gehecht. Daardoor lijkt er een einde te zijn gekomen aan het touwtrekken rond Alsom. De regering in Parijs was bevreemd dat in geval van een vreemde overname te veel banen zouden geschrapt worden bij het bedrijf.