De winstverwachtingen voor 2009 werden echter nauwelijks bijgesteld (consensus rond 4,9 EUR per aandeel). 2009 wordt een moeilijk jaar, maar Solvay zal versterkt uit de crisis komen zodat het binnen enkele jaren terug een winst van 7,5 à 8,5 EUR per aandeel kan realiseren.

Het koersverloop in de komende maanden zal volgens SG Private Banking echter bepaald worden door wat er met de farmadivisie zal gebeuren. Een verkoop moet minstens 5,5 mld EUR (65 EUR per aandeel) opleveren.

Een normale theoretische waardering voor het aandeel levert SG Private Banking een vork op van 70 tot 80 EUR. De analisten van de bank handhaven een koopadvies en koersdoel van 73 EUR.

De winstverwachtingen voor 2009 werden echter nauwelijks bijgesteld (consensus rond 4,9 EUR per aandeel). 2009 wordt een moeilijk jaar, maar Solvay zal versterkt uit de crisis komen zodat het binnen enkele jaren terug een winst van 7,5 à 8,5 EUR per aandeel kan realiseren. Het koersverloop in de komende maanden zal volgens SG Private Banking echter bepaald worden door wat er met de farmadivisie zal gebeuren. Een verkoop moet minstens 5,5 mld EUR (65 EUR per aandeel) opleveren. Een normale theoretische waardering voor het aandeel levert SG Private Banking een vork op van 70 tot 80 EUR. De analisten van de bank handhaven een koopadvies en koersdoel van 73 EUR.