De chemische en farmaceutische groep Solvay maakt bekend dat het met de fabrieksontwerper en -bouwer Uhde een samenwerkingsovereenkomst heeft bereikt voor de behandeling van zout of pekeloplossingen van chlooralkali-elektrolysefabrieken.

De overeenkomst bepaalt dat Uhde een niet-exclusieve licentie verwerft voor het gebruik bij de bouw van elektrolysefabrieken van technologieën waarop Solvay patenten heeft en die al in de praktijk hun waarde hebben bewezen.

De beide in de praktijk beproefde en gepatenteerde technologieën die Uhde zijn klanten kan aanbieden, hebben te maken met de verwijdering van jodium en chloraat uit de zoutoplossingen met natriumchloride (NaCl) of met kaliumchloride (KCl).

Deze oplossingen zijn de belangrijkste grondstoffen in de chlooralkali-elektrolyse. Door de concentratie van jodium- en chloraat in de pekel tot een zeer lage concentratie terug te brengen door middel van katalyse wordt de elektrolyse veel efficiënter en wordt de hoeveelheid afvalwater sterk verminderd.

Bepaalde zoutlagen, aangetroffen in China, India en de Verenigde Staten, bevatten zeer veel jodium.

De chemische en farmaceutische groep Solvay maakt bekend dat het met de fabrieksontwerper en -bouwer Uhde een samenwerkingsovereenkomst heeft bereikt voor de behandeling van zout of pekeloplossingen van chlooralkali-elektrolysefabrieken. De overeenkomst bepaalt dat Uhde een niet-exclusieve licentie verwerft voor het gebruik bij de bouw van elektrolysefabrieken van technologieën waarop Solvay patenten heeft en die al in de praktijk hun waarde hebben bewezen. De beide in de praktijk beproefde en gepatenteerde technologieën die Uhde zijn klanten kan aanbieden, hebben te maken met de verwijdering van jodium en chloraat uit de zoutoplossingen met natriumchloride (NaCl) of met kaliumchloride (KCl). Deze oplossingen zijn de belangrijkste grondstoffen in de chlooralkali-elektrolyse. Door de concentratie van jodium- en chloraat in de pekel tot een zeer lage concentratie terug te brengen door middel van katalyse wordt de elektrolyse veel efficiënter en wordt de hoeveelheid afvalwater sterk verminderd. Bepaalde zoutlagen, aangetroffen in China, India en de Verenigde Staten, bevatten zeer veel jodium.