Op de Brusselse beurs is Solvay een duidelijke verliezer, dit als gevolg van een adviesverlaging. Die adviesverlaging treft overigens niet alleen Solvay, elders in Europa staan ook de koersen van onder andere Lanxess en BASF onder druk. De chemiesector ligt met andere woorden zwak op koers.

De Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem werd vanmorgen op CNBC geïnterviewd over het nieuwe reddingsplan voor de Europese banken. Volgens Dijsselbloem is er sprake van een belangrijke sprong voorwaarts, waarbij niet langer de belastingbetaler zal opdraaien voor de redding van de banken.

Op de Brusselse beurs is Solvay een duidelijke verliezer, dit als gevolg van een adviesverlaging. Die adviesverlaging treft overigens niet alleen Solvay, elders in Europa staan ook de koersen van onder andere Lanxess en BASF onder druk. De chemiesector ligt met andere woorden zwak op koers. De Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem werd vanmorgen op CNBC geïnterviewd over het nieuwe reddingsplan voor de Europese banken. Volgens Dijsselbloem is er sprake van een belangrijke sprong voorwaarts, waarbij niet langer de belastingbetaler zal opdraaien voor de redding van de banken.