"Dit voorgenomen partnerschap is een ambitieus en waarde-creërend industrieel project. Wij willen een wereldspeler neerzetten die voordeel kan halen uit activa van hoogwaardige kwaliteit van beide bedrijven. De joint venture zal haar concurrentiële positie kunnen versterken in een uitdagende omgeving voor wat betreft de grondstoffen- en energiekosten. We zijn ervan overtuigd dat dit het juiste project is om de langetermijn-ontwikkeling te waarborgen van de Europese vinylactiviteiten van Solvay, alsmede van onze werknemers en fabrieken," aldus Solvay's CEO Jean-Pierre Clamadieu.

"Bovendien zou deze transactie onze bedrijvenportefuille aanzienlijk veranderen en tot een versnelling leiden van Solvay's transformatie in een chemische groep gericht op activiteiten met een hoge groei en hoge marge."

"Dit voorgenomen partnerschap is een ambitieus en waarde-creërend industrieel project. Wij willen een wereldspeler neerzetten die voordeel kan halen uit activa van hoogwaardige kwaliteit van beide bedrijven. De joint venture zal haar concurrentiële positie kunnen versterken in een uitdagende omgeving voor wat betreft de grondstoffen- en energiekosten. We zijn ervan overtuigd dat dit het juiste project is om de langetermijn-ontwikkeling te waarborgen van de Europese vinylactiviteiten van Solvay, alsmede van onze werknemers en fabrieken," aldus Solvay's CEO Jean-Pierre Clamadieu. "Bovendien zou deze transactie onze bedrijvenportefuille aanzienlijk veranderen en tot een versnelling leiden van Solvay's transformatie in een chemische groep gericht op activiteiten met een hoge groei en hoge marge."