De combinatie zou een polyvinylchloride (pvc) -producent tot stand brengen die tot de wereldtopdrie behoort. Deze zou voortbouwen op de sterke punten van onze beide bedrijven voor wat betreft onze industriële activa, de vaardigheden van onze teams en de complementariteit van onze geografische dekking en zo de concurrentiekracht versterken.

De joint venture zou een gecombineerde proforma netto-omzet hebben van EUR 4,3 miljard en REBITDA1 van EUR 257 miljoen, uitgaande van de resultaten van 2012.

Samengevoegd zou de nieuwe groep 5.650 medewerkers tellen in 9 landen.

Beide bedrijven zouden elk hun activa over de hele chlorvinyls productieketen inbrengen.

De productieketen omhelst pvc, de derde meest gebruikte kunststofsoort ter wereld, bijtend soda en chloorderivaten. Rusvinyl, de joint venture tussen Solvay en Sibur, maakt geen deel uit van de transactie.

De combinatie zou een polyvinylchloride (pvc) -producent tot stand brengen die tot de wereldtopdrie behoort. Deze zou voortbouwen op de sterke punten van onze beide bedrijven voor wat betreft onze industriële activa, de vaardigheden van onze teams en de complementariteit van onze geografische dekking en zo de concurrentiekracht versterken. De joint venture zou een gecombineerde proforma netto-omzet hebben van EUR 4,3 miljard en REBITDA1 van EUR 257 miljoen, uitgaande van de resultaten van 2012. Samengevoegd zou de nieuwe groep 5.650 medewerkers tellen in 9 landen. Beide bedrijven zouden elk hun activa over de hele chlorvinyls productieketen inbrengen. De productieketen omhelst pvc, de derde meest gebruikte kunststofsoort ter wereld, bijtend soda en chloorderivaten. Rusvinyl, de joint venture tussen Solvay en Sibur, maakt geen deel uit van de transactie.