Daarnaast staat de handel op Euronext Brussels in het teken van de resultaten die enkele grote bedrijven vanmorgen publiceerden. De resultaten van Solvay en Bekaert werden enthousiast onthaald, die van Nyrstar eveneens (maar in mindere mate).

Belgacom kreeg een voldoende voor de resultaten. De Europese beurzen zijn vanmorgen hoger geopend, met winsten van ongeveer een half procent voor de belangrijkste indices.

Saint-Gobain maakt in reactie op de cijfers een stevig slippertje, maar de resultaten van EADS en Barclays worden goed onthaald. In Brussel waren er gisterenavond ook nog de cijfers van Exmar, die eveneens goed werden onthaald.

Exmar is opnieuw winstgevend

Exmar realiseerde een bedrijfsresultaat (EBIT) van USD 52,7 miljoen tijdens de eerste zes maanden van 2012 (USD - 12,7 miljoen tijdens het eerste semester 2011).

Het financieel resultaat werd negatief beïnvloed door de wijziging in de reële waarde van de interest rate swaps voor het beheer van het renterisico op de langetermijnfinanciering van de vloot dat resulteerde in een non-cash, niet-gerealiseerd verlies van USD -1,0 miljoen (2011: USD - 3,7 miljoen) en door USD -0,3 miljoen niet-gerealiseerd wisselkoers verlies (2011: USD -1,6 miljoen).

Voor het eerste semester 2012 bedraagt het geconsolideerde resultaat nà belasting USD 33,5 miljoen ( 2011: USD -35,4 miljoen). Indien geen rekening wordt gehouden met de wijziging in de reële waarde van de indekkingsinstrumenten (Mark-to-Market) zou het geconsolideerd resultaat nà belastingen USD 34,5 miljoen bedragen.

Daarnaast staat de handel op Euronext Brussels in het teken van de resultaten die enkele grote bedrijven vanmorgen publiceerden. De resultaten van Solvay en Bekaert werden enthousiast onthaald, die van Nyrstar eveneens (maar in mindere mate). Belgacom kreeg een voldoende voor de resultaten. De Europese beurzen zijn vanmorgen hoger geopend, met winsten van ongeveer een half procent voor de belangrijkste indices. Saint-Gobain maakt in reactie op de cijfers een stevig slippertje, maar de resultaten van EADS en Barclays worden goed onthaald. In Brussel waren er gisterenavond ook nog de cijfers van Exmar, die eveneens goed werden onthaald.Exmar is opnieuw winstgevend Exmar realiseerde een bedrijfsresultaat (EBIT) van USD 52,7 miljoen tijdens de eerste zes maanden van 2012 (USD - 12,7 miljoen tijdens het eerste semester 2011). Het financieel resultaat werd negatief beïnvloed door de wijziging in de reële waarde van de interest rate swaps voor het beheer van het renterisico op de langetermijnfinanciering van de vloot dat resulteerde in een non-cash, niet-gerealiseerd verlies van USD -1,0 miljoen (2011: USD - 3,7 miljoen) en door USD -0,3 miljoen niet-gerealiseerd wisselkoers verlies (2011: USD -1,6 miljoen). Voor het eerste semester 2012 bedraagt het geconsolideerde resultaat nà belasting USD 33,5 miljoen ( 2011: USD -35,4 miljoen). Indien geen rekening wordt gehouden met de wijziging in de reële waarde van de indekkingsinstrumenten (Mark-to-Market) zou het geconsolideerd resultaat nà belastingen USD 34,5 miljoen bedragen.