Vraag is wel wat de anti-trustautoriteiten gaan zeggen, want de nieuwe combinatie krijgt een marktaandeel van meer dan 50%. Het neutraal advies en het koersdoel van 120 euro voor Solvay blijven gehandhaafd.

Solvay en INEOS kondigen gisteren aan dat zij een intentieverklaring hebben ondertekend die voorziet in het samenvoegen van hun Europese chlorovinylactiviteiten in een 50-50 joint venture.

De combinatie zou een polyvinylchloride (pvc) -producent tot stand brengen die tot de wereldtopdrie behoort. Deze zou voortbouwen op de sterke punten van onze beide bedrijven voor wat betreft onze industriële activa, de vaardigheden van onze teams en de complementariteit van onze geografische dekking en zo de concurrentiekracht versterken.

De joint venture zou een gecombineerde proforma netto-omzet hebben van EUR 4,3 miljard en REBITDA1 van EUR 257 miljoen, uitgaande van de resultaten van 2012.

Samengevoegd zou de nieuwe groep 5.650 medewerkers tellen in 9 landen. Beide bedrijven zouden elk hun activa over de hele chlorvinyls productieketen inbrengen.

Vraag is wel wat de anti-trustautoriteiten gaan zeggen, want de nieuwe combinatie krijgt een marktaandeel van meer dan 50%. Het neutraal advies en het koersdoel van 120 euro voor Solvay blijven gehandhaafd. Solvay en INEOS kondigen gisteren aan dat zij een intentieverklaring hebben ondertekend die voorziet in het samenvoegen van hun Europese chlorovinylactiviteiten in een 50-50 joint venture. De combinatie zou een polyvinylchloride (pvc) -producent tot stand brengen die tot de wereldtopdrie behoort. Deze zou voortbouwen op de sterke punten van onze beide bedrijven voor wat betreft onze industriële activa, de vaardigheden van onze teams en de complementariteit van onze geografische dekking en zo de concurrentiekracht versterken. De joint venture zou een gecombineerde proforma netto-omzet hebben van EUR 4,3 miljard en REBITDA1 van EUR 257 miljoen, uitgaande van de resultaten van 2012. Samengevoegd zou de nieuwe groep 5.650 medewerkers tellen in 9 landen. Beide bedrijven zouden elk hun activa over de hele chlorvinyls productieketen inbrengen.