Deze joint venture, Shandong Huatai Interox Chemical Co Ltd, gaat een waterstofperoxidefabriek bouwen met een jaarcapaciteit van 50.000 ton op een nieuwe site van Huatai in Dongying, in de Chinese provincie Shandong.

Naar verwachting zal de fabriek tegen eind 2011 klaar zijn. De overeenkomst over deze joint venture werd gisteren ondertekend op een ceremonie in Brussel, voorgezeten door Xi Jinping, Vicepresident van de Chinese Volksrepubliek.

China is de grootste markt ter wereld voor waterstofperoxide, die naar verwachting sterk zal blijven groeien. Solvay is de wereldleider van de waterstofperoxide-industrie en dit project is een mooie kans voor de Groep om zowel industrieel als commercieel samen met een sterke partner aanwezig te zijn op deze belangrijke markt. Huatai heeft al jarenlange ervaring met de productie van waterstofperoxide, zij het hoofdzakelijk voor eigen gebruik in zijn papierproductie. Het ziet dit project als een verbetering voor de dekking van zijn groeiende behoefte.

De joint venture gaat niet enkel voor Huatai werken, maar ook voor andere Chinese bedrijven die waterstofperoxide nodig hebben (textiel, chemische producten, enz.).

Ook zal de joint venture kunnen gebruik maken van Solvay's geavanceerde technologie voor de productie van zeer zuiver waterstofperoxide en perazijnzuur.

Hiermee heeft Solvay zich een leidende positie verworven in aseptische varianten bestemd voor de voedings- en verpakkingsindustrie over de hele wereld.

Deze joint venture, Shandong Huatai Interox Chemical Co Ltd, gaat een waterstofperoxidefabriek bouwen met een jaarcapaciteit van 50.000 ton op een nieuwe site van Huatai in Dongying, in de Chinese provincie Shandong. Naar verwachting zal de fabriek tegen eind 2011 klaar zijn. De overeenkomst over deze joint venture werd gisteren ondertekend op een ceremonie in Brussel, voorgezeten door Xi Jinping, Vicepresident van de Chinese Volksrepubliek. China is de grootste markt ter wereld voor waterstofperoxide, die naar verwachting sterk zal blijven groeien. Solvay is de wereldleider van de waterstofperoxide-industrie en dit project is een mooie kans voor de Groep om zowel industrieel als commercieel samen met een sterke partner aanwezig te zijn op deze belangrijke markt. Huatai heeft al jarenlange ervaring met de productie van waterstofperoxide, zij het hoofdzakelijk voor eigen gebruik in zijn papierproductie. Het ziet dit project als een verbetering voor de dekking van zijn groeiende behoefte. De joint venture gaat niet enkel voor Huatai werken, maar ook voor andere Chinese bedrijven die waterstofperoxide nodig hebben (textiel, chemische producten, enz.). Ook zal de joint venture kunnen gebruik maken van Solvay's geavanceerde technologie voor de productie van zeer zuiver waterstofperoxide en perazijnzuur. Hiermee heeft Solvay zich een leidende positie verworven in aseptische varianten bestemd voor de voedings- en verpakkingsindustrie over de hele wereld.