De capaciteitsverhoging in Qingdao in China meegeteld, zal Solvay's globale productiecapaciteit voor hoogdispergeerbare silica met 30% toenemen.

De nieuwe fabriek in het midden van Polen nabij een knooppunt van de energievoorziening en de nieuwe autosnelweg van Gdansk naar Warschau, zal logistieke voordelen bieden aan de klanten in Oost-Europa en Rusland.

De site ligt in een Speciale Economische Zone en is geïntegreerd in de industriële site van Anwil, een filiaal van het Poolse raffinage- en energiebedrijf PKN Orlen. De oplevering van de fabriek is gepland in het derde kwartaal van 2014.

De capaciteitsverhoging in Qingdao in China meegeteld, zal Solvay's globale productiecapaciteit voor hoogdispergeerbare silica met 30% toenemen. De nieuwe fabriek in het midden van Polen nabij een knooppunt van de energievoorziening en de nieuwe autosnelweg van Gdansk naar Warschau, zal logistieke voordelen bieden aan de klanten in Oost-Europa en Rusland. De site ligt in een Speciale Economische Zone en is geïntegreerd in de industriële site van Anwil, een filiaal van het Poolse raffinage- en energiebedrijf PKN Orlen. De oplevering van de fabriek is gepland in het derde kwartaal van 2014.