Dankzij de nieuwe overeenkomst kan er in de toekomst sneller worden ingegrepen wanneer zich nog problemen als de Griekse voordoen. Het is namelijk niet meer nodig dat de verschillende parlementen de noodmaatregelen goedkeuren.

Volgens Bartsch is het plan een eerste stap in de richting van een fiscale eenmaking binnen de eurozone. Toch is het zaak om waakzaam te blijven. Het is absoluut noodzakelijk dat de lidstaten hun begrotingen onder controle te krijgen.

Wanneer dat niet gebeurt in de periferie van de eurozone, kunnen de problemen wat betreft solvabiliteit zich uitbreiden. Ze kunnen eventueel zelfs de kern van de eurozone bereiken.

Dankzij de nieuwe overeenkomst kan er in de toekomst sneller worden ingegrepen wanneer zich nog problemen als de Griekse voordoen. Het is namelijk niet meer nodig dat de verschillende parlementen de noodmaatregelen goedkeuren. Volgens Bartsch is het plan een eerste stap in de richting van een fiscale eenmaking binnen de eurozone. Toch is het zaak om waakzaam te blijven. Het is absoluut noodzakelijk dat de lidstaten hun begrotingen onder controle te krijgen. Wanneer dat niet gebeurt in de periferie van de eurozone, kunnen de problemen wat betreft solvabiliteit zich uitbreiden. Ze kunnen eventueel zelfs de kern van de eurozone bereiken.