De solvabiliteit van Portugal wordt niet in vraag gesteld, zo stelde analist Anthony Thomas van Moody's. Wel wordt getwijfeld of het land op langere termijn wel aan zijn verplichtingen kan voldoen.

Zowel de Europese Commissie, het Internationaal Monetair Fonds als de OESO zijn van mening dat de Portugese economie volgend jaar gaat krimpen. Moody's verlaagde de Portugese kredietrating met twee streepjes tot A1 op 13 juli.

Het ratinghuis gaf toe niet te weten of Portugal al dan niet een reddingsplan zal moeten aanvragen. Een beroep doen op het Europees Stabiliteitsfonds zou niet noodzakelijk als negatief worden ervaren.

De solvabiliteit van Portugal wordt niet in vraag gesteld, zo stelde analist Anthony Thomas van Moody's. Wel wordt getwijfeld of het land op langere termijn wel aan zijn verplichtingen kan voldoen. Zowel de Europese Commissie, het Internationaal Monetair Fonds als de OESO zijn van mening dat de Portugese economie volgend jaar gaat krimpen. Moody's verlaagde de Portugese kredietrating met twee streepjes tot A1 op 13 juli. Het ratinghuis gaf toe niet te weten of Portugal al dan niet een reddingsplan zal moeten aanvragen. Een beroep doen op het Europees Stabiliteitsfonds zou niet noodzakelijk als negatief worden ervaren.