In de handelsupdate wordt niet vermeld waardoor de solvabiliteit zo toenam, maar het lijkt erop dat is geprofiteerd van lagere credit spreads en rentetarieven.

Gezien het feit dat de rente na het eerste kwartaal nog verder is gedaald, is de solvabiliteit waarschijnlijk nog verder verbeterd, waardoor het bedrijf dichterbij de doelstelling van 200% is gekomen.

Teleurstellend was de ontwikkeling van de premie-inkomsten. De nieuwe instroom in de tak Leven was EUR 89 miljoen, 6% minder dan in het eerste kwartaal vorig jaar.

Volgens Delta Lloyd is de oorzaak het gebrek aan grote pensioencontracten. Ondanks de zwakte in verzekeringspremies, banksparen en vermogensbeheer, was de instroom gezond.

ABN Amro handhaaft het koopadvies voor Delta Lloyd. De lijst teleurstellingen mag dan langer zijn dan de lijst met positieve verrassingen, de verbetering van de solvabiliteit is een zeer belangrijk positief gegeven.

In de handelsupdate wordt niet vermeld waardoor de solvabiliteit zo toenam, maar het lijkt erop dat is geprofiteerd van lagere credit spreads en rentetarieven. Gezien het feit dat de rente na het eerste kwartaal nog verder is gedaald, is de solvabiliteit waarschijnlijk nog verder verbeterd, waardoor het bedrijf dichterbij de doelstelling van 200% is gekomen. Teleurstellend was de ontwikkeling van de premie-inkomsten. De nieuwe instroom in de tak Leven was EUR 89 miljoen, 6% minder dan in het eerste kwartaal vorig jaar. Volgens Delta Lloyd is de oorzaak het gebrek aan grote pensioencontracten. Ondanks de zwakte in verzekeringspremies, banksparen en vermogensbeheer, was de instroom gezond. ABN Amro handhaaft het koopadvies voor Delta Lloyd. De lijst teleurstellingen mag dan langer zijn dan de lijst met positieve verrassingen, de verbetering van de solvabiliteit is een zeer belangrijk positief gegeven.