De Amerikaanse farmaceut rapporteerde op medicijngebied solide resultaten en maakt vooruitgang met een nieuwe generatie medicijnen.

Recentelijk uitgebrachte medicijnen zoals Invokana voor diabetes, Xarelto voor hart- en vaatziekten en Zytiga voor prostaatkanker, zijn winstgevend en kunnen allemaal veranderen in kassuccessen.

Vooral Invokana doet het beter dan verwacht. Daarnaast is het bedrijf goed op weg met de lancering van diverse verschillende medicijnen, zoals Ibrutinib in oncologie en Simeprevir voor hepatitis C.

Deze sterke innovatieslag vindt plaats op een moment waarop de farmaceut te maken heeft met wat tegenslagen op het gebied van patenten, zoals Aciphex in 2013.

De Amerikaanse farmaceut rapporteerde op medicijngebied solide resultaten en maakt vooruitgang met een nieuwe generatie medicijnen. Recentelijk uitgebrachte medicijnen zoals Invokana voor diabetes, Xarelto voor hart- en vaatziekten en Zytiga voor prostaatkanker, zijn winstgevend en kunnen allemaal veranderen in kassuccessen. Vooral Invokana doet het beter dan verwacht. Daarnaast is het bedrijf goed op weg met de lancering van diverse verschillende medicijnen, zoals Ibrutinib in oncologie en Simeprevir voor hepatitis C. Deze sterke innovatieslag vindt plaats op een moment waarop de farmaceut te maken heeft met wat tegenslagen op het gebied van patenten, zoals Aciphex in 2013.