Organische orders kwamen jaar-op-jaar zelfs 12 procent hoger uit. De omzet was dan weer teleurstellend en kwam uit op EUR 17,3 miljard waar EUR 18,2 miljard verwacht werd. De totale winst was met EUR 1,97 miljard 9 procent hoger dan de consensus.

Wat betreft de verschillende bedrijfsactiviteiten, waren de resultaten van Industrie in lijn met de verwachtingen. Die van Infrastructure & Cities (een van de slechtst presterende bedrijven) rapporteerde sterke winst en marges. Siemens verwacht dat met name sterk cyclische markten later in het jaar kunnen herstellen.

Siemens herhaalt zijn verwachtingen van ten minste 15 procent groei van de winst per aandeel in 2014. Het bedrijf ziet uitdagende markten voor 2014 en op de korte termijn een negatief effect dankzij de sterke euro. ABN Amro heeft nog steeds een neutraal advies.

Organische orders kwamen jaar-op-jaar zelfs 12 procent hoger uit. De omzet was dan weer teleurstellend en kwam uit op EUR 17,3 miljard waar EUR 18,2 miljard verwacht werd. De totale winst was met EUR 1,97 miljard 9 procent hoger dan de consensus. Wat betreft de verschillende bedrijfsactiviteiten, waren de resultaten van Industrie in lijn met de verwachtingen. Die van Infrastructure & Cities (een van de slechtst presterende bedrijven) rapporteerde sterke winst en marges. Siemens verwacht dat met name sterk cyclische markten later in het jaar kunnen herstellen. Siemens herhaalt zijn verwachtingen van ten minste 15 procent groei van de winst per aandeel in 2014. Het bedrijf ziet uitdagende markten voor 2014 en op de korte termijn een negatief effect dankzij de sterke euro. ABN Amro heeft nog steeds een neutraal advies.