In aanloop naar en tijdens het Wereldkampioenschap van de FIFA, is Nike erin geslaagd haar brutomarge wereldwijd te verhogen. Dit gebeurde met 170 basispunten tot 45,6% van de omzet.

ABN Amro gelooft dat de immateriële activa en het feit dat Nike internationaal inkoopt, zorgen voor het rendement op het eigen vermogen.

Het bedrijf weet namelijk een rendement op het eigen vermogen te behalen van halverwege de 20%. Hiermee is Nike sectorleider.

Doordat Nike de verwachtingen voortdurend weet te overtreffen en dankzij de positieve outlook, is er al veel goed nieuws in de koers verwerkt.

ABN Amro verwacht de schatting voor de fair value van 64 dollar te verhogen. Desondanks blijft het neutraal advies gehandhaafd.

In het vierde fiscale kwartaal, dat eindige in mei 2014, nam de omzet toe met 11%. De omzet kwam hierdoor uit op 7,43 miljard dollar.

Dit is meer dan verwacht werd vanwege valutaire tegenwind in opkomende markten, Japan en Oost-Europa. Dit werd overigens gecompenseerd door waardestijgingen van valuta in West-Europa en China.

In aanloop naar en tijdens het Wereldkampioenschap van de FIFA, is Nike erin geslaagd haar brutomarge wereldwijd te verhogen. Dit gebeurde met 170 basispunten tot 45,6% van de omzet. ABN Amro gelooft dat de immateriële activa en het feit dat Nike internationaal inkoopt, zorgen voor het rendement op het eigen vermogen. Het bedrijf weet namelijk een rendement op het eigen vermogen te behalen van halverwege de 20%. Hiermee is Nike sectorleider. Doordat Nike de verwachtingen voortdurend weet te overtreffen en dankzij de positieve outlook, is er al veel goed nieuws in de koers verwerkt. ABN Amro verwacht de schatting voor de fair value van 64 dollar te verhogen. Desondanks blijft het neutraal advies gehandhaafd. In het vierde fiscale kwartaal, dat eindige in mei 2014, nam de omzet toe met 11%. De omzet kwam hierdoor uit op 7,43 miljard dollar. Dit is meer dan verwacht werd vanwege valutaire tegenwind in opkomende markten, Japan en Oost-Europa. Dit werd overigens gecompenseerd door waardestijgingen van valuta in West-Europa en China.