Maar het zijn vooral de divisies Monolithische Materialen en Hoogwaardige Mineralen/Filtratie die de meerderheid van de bedrijfsopbrengsten (resp. 37% en 30%) leveren.

Monolithische materialen :

De daling van de Europese staalproductie alsook het lage niveau van de start van nieuwe woningen in Frankrijk hebben het afgelopen semester op de activiteiten gewogen.

Aan constante consolidatiekring en wisselkoersen daalde het courant bedrijfsresultaat met bijna 10%.

Maar dankzij een gunstig prijs/mix effect kon de operationele marge op een hoog niveau (20,5%) gehandhaafd blijven.

De sectoriële en geografische diversificatie (voornamelijk naar India) zal deze divisie in staat stellen om de operationele marge op dit peil te houden.

Performante Mineralen en Filtratie :

De dynamiek van intermediaire sectoren (zoals plastic, verf, rubber, enz.) alsook het hoge activiteitspeil in de groeilanden hielpen de operationele winst met 25% te stijgen aan constante consolidatiekring en wisselkoersen.

Volgens Delaunay is dit een aandeel voor beleggers die een voorkeur voor cyclische waarden hebben Op fundamenteel vlak moet de sterke financiële positie van de Imerys (schuldgraad van 39%) de groep toelaten haar "strategisch ontwikkelingsplan" verder te zetten zowel in Azië als in de Verenigde Staten.

Deze strategie van expansie op de groeimarkten zal Imerys in staat stellen haar niche-activiteiten verder te versterken. Arnaud Delaunay heeft een advies opbouwen in de zone van 48/50 euro of (voor de dynamische belegger) wachten tot de uitbraak boven de weerstand van 52 euro.

Maar het zijn vooral de divisies Monolithische Materialen en Hoogwaardige Mineralen/Filtratie die de meerderheid van de bedrijfsopbrengsten (resp. 37% en 30%) leveren. Monolithische materialen : De daling van de Europese staalproductie alsook het lage niveau van de start van nieuwe woningen in Frankrijk hebben het afgelopen semester op de activiteiten gewogen. Aan constante consolidatiekring en wisselkoersen daalde het courant bedrijfsresultaat met bijna 10%. Maar dankzij een gunstig prijs/mix effect kon de operationele marge op een hoog niveau (20,5%) gehandhaafd blijven. De sectoriële en geografische diversificatie (voornamelijk naar India) zal deze divisie in staat stellen om de operationele marge op dit peil te houden. Performante Mineralen en Filtratie : De dynamiek van intermediaire sectoren (zoals plastic, verf, rubber, enz.) alsook het hoge activiteitspeil in de groeilanden hielpen de operationele winst met 25% te stijgen aan constante consolidatiekring en wisselkoersen. Volgens Delaunay is dit een aandeel voor beleggers die een voorkeur voor cyclische waarden hebben Op fundamenteel vlak moet de sterke financiële positie van de Imerys (schuldgraad van 39%) de groep toelaten haar "strategisch ontwikkelingsplan" verder te zetten zowel in Azië als in de Verenigde Staten. Deze strategie van expansie op de groeimarkten zal Imerys in staat stellen haar niche-activiteiten verder te versterken. Arnaud Delaunay heeft een advies opbouwen in de zone van 48/50 euro of (voor de dynamische belegger) wachten tot de uitbraak boven de weerstand van 52 euro.