De organische omzetgroei per werkdag groeide met 3,6 procent, terwijl de consensus 3,5 procent was.

Het bedrijfsresultaat (EBITA) nam toe met 34 procent naar EUR 123 miljoen tegenover de consensus van EUR 115 miljoen.

De EBITA-marge verbeterde met 70 basispunten naar 3,1 procent. De conversieratio kwam uit op 94 procent en de marketingkosten waren met EUR 17 miljoen lager dan in het vierde kwartaal.

Wat betreft de organische groei in vergelijking met onze verwachtingen, kwam Noord-Amerika uit op min 1 procent, Frankrijk op min 2 procent (volgens verwachting) en Nederland op min 1 procent, wat licht tegenviel bij de verwachting van ABN Amro van 0 procent, maar de EBITA-marge verbeterde 30 basispunten en kwam uit op 5 procent.

Verder deed Duitsland het met een organische groei van +11 procent beter dan de door ABN Amro verwachte +8 procent, deed België het volgens verwachting met een plus van 4 procent en kwam de rest van Europa uit op +19 procent, waar ABN Amro +16 procent verwacht had. Het koopadvies blijft staan.

De organische omzetgroei per werkdag groeide met 3,6 procent, terwijl de consensus 3,5 procent was. Het bedrijfsresultaat (EBITA) nam toe met 34 procent naar EUR 123 miljoen tegenover de consensus van EUR 115 miljoen. De EBITA-marge verbeterde met 70 basispunten naar 3,1 procent. De conversieratio kwam uit op 94 procent en de marketingkosten waren met EUR 17 miljoen lager dan in het vierde kwartaal. Wat betreft de organische groei in vergelijking met onze verwachtingen, kwam Noord-Amerika uit op min 1 procent, Frankrijk op min 2 procent (volgens verwachting) en Nederland op min 1 procent, wat licht tegenviel bij de verwachting van ABN Amro van 0 procent, maar de EBITA-marge verbeterde 30 basispunten en kwam uit op 5 procent. Verder deed Duitsland het met een organische groei van +11 procent beter dan de door ABN Amro verwachte +8 procent, deed België het volgens verwachting met een plus van 4 procent en kwam de rest van Europa uit op +19 procent, waar ABN Amro +16 procent verwacht had. Het koopadvies blijft staan.