Het onderdeel SaaS & Subscription presteerde sterk met een 43% hogere omzet in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De opkomst van clouddiensten zorgde voor 10% minder omzet bij traditionele software op basis van licenties. Bij zowel Contracts and Service als Revenu groeide de omzet met 2% licht.

Het aandeel wederkerende omzet steeg naar 54% tegen 53% in de tweede jaarhelft vorig jaar. De EBITDA bedroeg EUR 41 miljoen, en was beter dan verwacht. Zonder eenmalige items steeg de EBITDA 12%. De onderliggende marge verbeterde sterk.

Gekeken naar landen liet de Benelux 5% groei zien, vertraagden de verkopen ietwat in het Verenigd Koninkrijk en kwam de omzet in Zweden 1% hoger uit. Spanje liet een negatieve trend zien, terwijl Duitsland tekende voor de sterkste opleving. Ook in Noorwegen en Noord-Amerika liet de omzet een positieve trend zien.

Unit4 laat de outlook voor dit jaar ongewijzigd. Die gaat uit van omzet- en EBITDA-groei met een enkelvoudig cijfer, eenmalige lasten daargelaten.

De EBITDA zal dit jaar uitkomen tussen EUR 95 en 105 miljoen. Begin 2013 is de reorganisatie afgerond. Verwacht wordt dat UNIT4 in de loop van het jaar de vruchten daarvan zal plukken.

ABN Amro heeft een neutraal advies. Behalve de goede omzet is de onderliggende trend bij SaaS & Subscription sterk.

Ondanks de verschuiving naar clouddiensten steeg het bedrijfsresultaat met 12%. De voorkeur van klanten voor de cloud is positief omdat het zicht biedt op hogere marges en een voorspelbare inkomstenstroom op basis van abonnementsgelden.

Het onderdeel SaaS & Subscription presteerde sterk met een 43% hogere omzet in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De opkomst van clouddiensten zorgde voor 10% minder omzet bij traditionele software op basis van licenties. Bij zowel Contracts and Service als Revenu groeide de omzet met 2% licht. Het aandeel wederkerende omzet steeg naar 54% tegen 53% in de tweede jaarhelft vorig jaar. De EBITDA bedroeg EUR 41 miljoen, en was beter dan verwacht. Zonder eenmalige items steeg de EBITDA 12%. De onderliggende marge verbeterde sterk. Gekeken naar landen liet de Benelux 5% groei zien, vertraagden de verkopen ietwat in het Verenigd Koninkrijk en kwam de omzet in Zweden 1% hoger uit. Spanje liet een negatieve trend zien, terwijl Duitsland tekende voor de sterkste opleving. Ook in Noorwegen en Noord-Amerika liet de omzet een positieve trend zien. Unit4 laat de outlook voor dit jaar ongewijzigd. Die gaat uit van omzet- en EBITDA-groei met een enkelvoudig cijfer, eenmalige lasten daargelaten. De EBITDA zal dit jaar uitkomen tussen EUR 95 en 105 miljoen. Begin 2013 is de reorganisatie afgerond. Verwacht wordt dat UNIT4 in de loop van het jaar de vruchten daarvan zal plukken. ABN Amro heeft een neutraal advies. Behalve de goede omzet is de onderliggende trend bij SaaS & Subscription sterk. Ondanks de verschuiving naar clouddiensten steeg het bedrijfsresultaat met 12%. De voorkeur van klanten voor de cloud is positief omdat het zicht biedt op hogere marges en een voorspelbare inkomstenstroom op basis van abonnementsgelden.