De agriculture futures, zeg maar de prijzen voor soft commodities gingen op de Chinese Dalian Commodity Exchange fors onderuit. Onder andere sojabonen, katoen en suiker werden flink goedkoper.

De koersen van de sojaboon-futures daalden op de Dalian Commodity Exchange zelfs met het maximum van 4%. Palmolie, katoen, suiker en rubber werden elk 5% goedkoper.

Tommy Xiao, analist bij Shanghai JC Intelligence Co, was niet verbaasd over de correctie. De prijzen voor een aantal grondstoffen waren namelijk veel te fors gestegen. Sojabonen alleen al waren deze maand 12% duurder geworden.

De agriculture futures, zeg maar de prijzen voor soft commodities gingen op de Chinese Dalian Commodity Exchange fors onderuit. Onder andere sojabonen, katoen en suiker werden flink goedkoper. De koersen van de sojaboon-futures daalden op de Dalian Commodity Exchange zelfs met het maximum van 4%. Palmolie, katoen, suiker en rubber werden elk 5% goedkoper. Tommy Xiao, analist bij Shanghai JC Intelligence Co, was niet verbaasd over de correctie. De prijzen voor een aantal grondstoffen waren namelijk veel te fors gestegen. Sojabonen alleen al waren deze maand 12% duurder geworden.