In de eerste maanden van dit jaar ging er kapitaal naar GL Events (de Franse uitbater van de Brusselse evenementenhal Square).

Daarnaast verhoogde Sofina haar belang in de Franse logistieke speler Touax tot boven 20%. In 2012 werden reeds investeringen in Sibelco (Antwerpse mineralengroep) en Petit Forestier (koelwagentransport) uitgevoerd.

De belangen in beursgenoteerde groepen als Total, GDF Suez en SES werden wat afgebouwd.

Blijkbaar wil de groep inspelen op de hogere winstgevendheid van grote niet-genoteerde familiebedrijven. Een segment waarin heel wat private equity fondsen actief zijn, fondsen waarin Sofina ook mee in investeert.

Tenslotte vermelden we nog dat in het zopas gepubliceerde jaarverslag staat dat het nettodividend over 2012 1,55 euro bedraagt.

Dit is een toename met 5,4% t.o.v. het voorgaande jaar. De verhoging sluit aan bij de dividendpolitiek van Sofina die erop gericht is elk jaar een stijging van het dividend te realiseren.

In de eerste maanden van dit jaar ging er kapitaal naar GL Events (de Franse uitbater van de Brusselse evenementenhal Square). Daarnaast verhoogde Sofina haar belang in de Franse logistieke speler Touax tot boven 20%. In 2012 werden reeds investeringen in Sibelco (Antwerpse mineralengroep) en Petit Forestier (koelwagentransport) uitgevoerd. De belangen in beursgenoteerde groepen als Total, GDF Suez en SES werden wat afgebouwd. Blijkbaar wil de groep inspelen op de hogere winstgevendheid van grote niet-genoteerde familiebedrijven. Een segment waarin heel wat private equity fondsen actief zijn, fondsen waarin Sofina ook mee in investeert. Tenslotte vermelden we nog dat in het zopas gepubliceerde jaarverslag staat dat het nettodividend over 2012 1,55 euro bedraagt. Dit is een toename met 5,4% t.o.v. het voorgaande jaar. De verhoging sluit aan bij de dividendpolitiek van Sofina die erop gericht is elk jaar een stijging van het dividend te realiseren.