Dat wijst volgens Dexia op een zekere zenuwachtigheid op de financiële markten. Tijdens de eerste twee weken van januari deden er alarmerende geruchten de ronde over de solvabiliteit van landen zoals Portugal en Spanje.

Maar tijdens de laatste dagen van de maand werd die onrust ietwat minder groot. De diverse landen publiceerden immers de eerste resultaten van de evolutie van hun overheidsfinanciën in 2010.

Het doel van de beperking van het begrotingstekort lijkt te zijn gehaald en zelfs lichtjes overschreden, wat goed volgens Dexia nieuws is.

Dat wijst volgens Dexia op een zekere zenuwachtigheid op de financiële markten. Tijdens de eerste twee weken van januari deden er alarmerende geruchten de ronde over de solvabiliteit van landen zoals Portugal en Spanje. Maar tijdens de laatste dagen van de maand werd die onrust ietwat minder groot. De diverse landen publiceerden immers de eerste resultaten van de evolutie van hun overheidsfinanciën in 2010. Het doel van de beperking van het begrotingstekort lijkt te zijn gehaald en zelfs lichtjes overschreden, wat goed volgens Dexia nieuws is.