Door dat beleid deprecieerden de Amerikaanse dollar en het Britse pond ten nadele van de euro en de munten van groeilanden. Ook de sterke prestaties van de groeimarkten hebben volgens Dexia veel te maken met het soepele monetaire beleid van de VS.

Voorts leidt een dergelijk beleid veelal tot een zeepbel op de grondstoffenmarkten, waardoor de inflatieverwachtingen wel stijgen maar de eindvraag net als in 2008 wel eens zou kunnen worden afgeremd.

Bovendien stijgt de inflatie voornamelijk op de groeimarkten en in veel mindere mate in het Westen. Als die tendens niet gekeerd kan worden, zou het soepele monetaire wel eens kunnen worden omgegooid.

Tot slot bestaat het risico van de soevereine schulden nog steeds in een aantal landen, voornamelijk in de perifere landen van de eurozone. De situatie daar moet volgens Dexia op de voet worden gevolgd.

Door dat beleid deprecieerden de Amerikaanse dollar en het Britse pond ten nadele van de euro en de munten van groeilanden. Ook de sterke prestaties van de groeimarkten hebben volgens Dexia veel te maken met het soepele monetaire beleid van de VS. Voorts leidt een dergelijk beleid veelal tot een zeepbel op de grondstoffenmarkten, waardoor de inflatieverwachtingen wel stijgen maar de eindvraag net als in 2008 wel eens zou kunnen worden afgeremd. Bovendien stijgt de inflatie voornamelijk op de groeimarkten en in veel mindere mate in het Westen. Als die tendens niet gekeerd kan worden, zou het soepele monetaire wel eens kunnen worden omgegooid. Tot slot bestaat het risico van de soevereine schulden nog steeds in een aantal landen, voornamelijk in de perifere landen van de eurozone. De situatie daar moet volgens Dexia op de voet worden gevolgd.