Overal worden de overheden aangespoord om meer te investeren, kwestie van een economische recesseie op afstand te houden. Maar er is natuurlijk ook het probleem van de oplopende schulden.

Albert Edwards, investment strategist in Londen voor Société Générale, is van mening dat dit allemaal niet veel zoden aan de dijk gaat brengen. We zijn vertrokken voor een zeer zware recessie, die gepaard zal gaan met een bloedbad op de beurzen.

Koersdalingen met 60% behoren tot de mogelijkheden. Daarna zullen de overheden op grote schaal geld moeten gaan printen, zodat de inflatie kan oplopen tot niveaus van 20 à 30%.

Overal worden de overheden aangespoord om meer te investeren, kwestie van een economische recesseie op afstand te houden. Maar er is natuurlijk ook het probleem van de oplopende schulden. Albert Edwards, investment strategist in Londen voor Société Générale, is van mening dat dit allemaal niet veel zoden aan de dijk gaat brengen. We zijn vertrokken voor een zeer zware recessie, die gepaard zal gaan met een bloedbad op de beurzen. Koersdalingen met 60% behoren tot de mogelijkheden. Daarna zullen de overheden op grote schaal geld moeten gaan printen, zodat de inflatie kan oplopen tot niveaus van 20 à 30%.