Maar misschien is dit nog maar een voorschot op wat ons te wachten staat. Societe Generale waarschuwt voor de perfecte storm die op komst is. Europa kampt al een tijdje met lage inflatie en dreigt nu met regelrechte deflatie te worden geconfronteerd. Een dergelijk scenario is vanzelfsprekend allesbehalve benijdenswaardig.

In China zijn de risico's op een harde landing van de economie anderzijds toegenomen. David Roche, Global Strategist bij Independent Strategy van de Franse bank, vreest dat de deleveraging plannen in China uit de hand zullen lopen, met als gevolg een aantal falingen in het universum van het schaduwbankieren.

Maar misschien is dit nog maar een voorschot op wat ons te wachten staat. Societe Generale waarschuwt voor de perfecte storm die op komst is. Europa kampt al een tijdje met lage inflatie en dreigt nu met regelrechte deflatie te worden geconfronteerd. Een dergelijk scenario is vanzelfsprekend allesbehalve benijdenswaardig. In China zijn de risico's op een harde landing van de economie anderzijds toegenomen. David Roche, Global Strategist bij Independent Strategy van de Franse bank, vreest dat de deleveraging plannen in China uit de hand zullen lopen, met als gevolg een aantal falingen in het universum van het schaduwbankieren.