Haigh, die in april correct de daling van de goudprijs voorspelde, verwacht dat het goud in de loop van dit jaar aanhoudend onder druk zal blijven staan. Van een betrouwbare bodem is zeker nog geen sprake, in het beste geval zullen we af en toe een opwaartse correctie krijgen.

Volgens Haigh zullen de producenten hun toekomstige productie gaan hedgen, met als gevolg nog meer verkoopdruk. Vorig kwartaal ging de goudprijs bijna een kwart lager. Bij het maken van zijn prognoses maakt Haigh gebruik van een algorithme dat de Principal Component Analysis wordt genoemd.

Haigh, die in april correct de daling van de goudprijs voorspelde, verwacht dat het goud in de loop van dit jaar aanhoudend onder druk zal blijven staan. Van een betrouwbare bodem is zeker nog geen sprake, in het beste geval zullen we af en toe een opwaartse correctie krijgen. Volgens Haigh zullen de producenten hun toekomstige productie gaan hedgen, met als gevolg nog meer verkoopdruk. Vorig kwartaal ging de goudprijs bijna een kwart lager. Bij het maken van zijn prognoses maakt Haigh gebruik van een algorithme dat de Principal Component Analysis wordt genoemd.