Als gevolg van het terugkeer van de rust kunnen de Europese beurzen fors gaan stijgen, volgens Shing zal de Euro Stoxx 50 Index tegen het einde van dit jaar de kaap van 3100 punten bereiken.

Claudia Panseri, equity strateeg bij Societe Generale SA, deelt de mening van Shing en gelooft niet in het scenario van een double-dip recessie in Europa.

De besparingsmaatregelen kunnen weliswaar de groei afremmen, maar een terugval in een recessie lijkt op basis van de huidige omstandigheden onwaarschijnlijk.

Individuele landen zoals Griekenland kunnen volgens het team van Societe Generale SA wel in een recessie verzeild raken.

Panseri is van mening dat de angst voor begrotingscrisissen op korte termijn misschien gerechtvaardigd is, maar dat de storm aan het overwaaien is.

Als gevolg van het terugkeer van de rust kunnen de Europese beurzen fors gaan stijgen, volgens Shing zal de Euro Stoxx 50 Index tegen het einde van dit jaar de kaap van 3100 punten bereiken. Claudia Panseri, equity strateeg bij Societe Generale SA, deelt de mening van Shing en gelooft niet in het scenario van een double-dip recessie in Europa. De besparingsmaatregelen kunnen weliswaar de groei afremmen, maar een terugval in een recessie lijkt op basis van de huidige omstandigheden onwaarschijnlijk. Individuele landen zoals Griekenland kunnen volgens het team van Societe Generale SA wel in een recessie verzeild raken. Panseri is van mening dat de angst voor begrotingscrisissen op korte termijn misschien gerechtvaardigd is, maar dat de storm aan het overwaaien is.