Société Générale heeft zijn aandeel van 7 procent in de Belgische IT-dienstengroep Econocom verkocht voor 28,5 miljoen euro. In afwachting van de transactie werd het aandeel van Econocom deze morgen geschorst. De Franse bank heeft in totaal 1,84 miljoen aandelen tegen 15,50 euro per aandeel verkocht. Dat komt neer op een korting van bijna 10 procent tegenover de slotkoers van donderdag.

Dat Société Générale de aandelen verkoopt, is geen verrassing. De Franse bank verkreeg haar participatie in Econocom toen ze in 2010 ECS verkocht aan de Belgische groep voor 210 miljoen euro. 30 miljoen euro werd betaald in de vorm van aandelen tegen 11 euro per aandeel, of 2,7 miljoen aandelen. Société Générale had vanaf het begin duidelijk gemaakt dat het niet de intentie had lange tijd aandeelhouder van Econocom te blijven, temeer omdat de banken in die periode hun eigen vermogen en liquiditeit moesten versterken.

Cédric Boitte

www.AccioZ.be

Société Générale heeft zijn aandeel van 7 procent in de Belgische IT-dienstengroep Econocom verkocht voor 28,5 miljoen euro. In afwachting van de transactie werd het aandeel van Econocom deze morgen geschorst. De Franse bank heeft in totaal 1,84 miljoen aandelen tegen 15,50 euro per aandeel verkocht. Dat komt neer op een korting van bijna 10 procent tegenover de slotkoers van donderdag.Dat Société Générale de aandelen verkoopt, is geen verrassing. De Franse bank verkreeg haar participatie in Econocom toen ze in 2010 ECS verkocht aan de Belgische groep voor 210 miljoen euro. 30 miljoen euro werd betaald in de vorm van aandelen tegen 11 euro per aandeel, of 2,7 miljoen aandelen. Société Générale had vanaf het begin duidelijk gemaakt dat het niet de intentie had lange tijd aandeelhouder van Econocom te blijven, temeer omdat de banken in die periode hun eigen vermogen en liquiditeit moesten versterken.Cédric Boittewww.AccioZ.be