De koersdaling heeft te maken met de vrees dat de Chinese bedrijfsresultaten sneller dan verwacht gaan dalen. Vanmorgen maakte Jiangxi Copper, de grootste Chinese koperproducent, zwakker dan verwachte resultaten bekend.

Societe Generale verlaagt winstprognoses voor Chinese bedrijven

In reactie op de tegenvallende bedrijfsresultaten verlaagden de analisten van Societe Generale de prognoses voor de bedrijven die deel uitmaken van de Hang Seng China Enterprises Index. Er wordt nu nog uitgegaan van een zerogroei, waar voordien op een stijging met toch nog 5% was gerekend.

Tegenvallende Chinese groei zou direct effect op Duitse economie hebben

Als de groei in China tegenvalt, zal dat volgens Royal Bank of Scotland direct effect hebben op Duitsland (waarvan China de grootste handelspartner is). Kortom, er zijn ook genoeg redenen om rekening te houden met de mogelijkheid dat de rente nog langer laag zal blijven.

Wellicht is daarom voorlopig het meest waarschijnlijke scenario dat we op rentegebied een periode zonder duidelijke trend tegemoet gaan, waarbij het ene moment het positieve sentiment (VS trekt aan, ergste is achter de rug in Europa, China blijft groeien) de overhand heeft en dan weer de twijfel toeslaat (Eurocrisis is niet opgelost, de economische groei valt tegen).

De koersdaling heeft te maken met de vrees dat de Chinese bedrijfsresultaten sneller dan verwacht gaan dalen. Vanmorgen maakte Jiangxi Copper, de grootste Chinese koperproducent, zwakker dan verwachte resultaten bekend. Societe Generale verlaagt winstprognoses voor Chinese bedrijven In reactie op de tegenvallende bedrijfsresultaten verlaagden de analisten van Societe Generale de prognoses voor de bedrijven die deel uitmaken van de Hang Seng China Enterprises Index. Er wordt nu nog uitgegaan van een zerogroei, waar voordien op een stijging met toch nog 5% was gerekend.Tegenvallende Chinese groei zou direct effect op Duitse economie hebben Als de groei in China tegenvalt, zal dat volgens Royal Bank of Scotland direct effect hebben op Duitsland (waarvan China de grootste handelspartner is). Kortom, er zijn ook genoeg redenen om rekening te houden met de mogelijkheid dat de rente nog langer laag zal blijven. Wellicht is daarom voorlopig het meest waarschijnlijke scenario dat we op rentegebied een periode zonder duidelijke trend tegemoet gaan, waarbij het ene moment het positieve sentiment (VS trekt aan, ergste is achter de rug in Europa, China blijft groeien) de overhand heeft en dan weer de twijfel toeslaat (Eurocrisis is niet opgelost, de economische groei valt tegen).